kawior Karaś pieczony

pyszne danie nie pozostawi nikogo obojętnym! I gotuje się szybko).
VallinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 11 % 3 g
183 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

najpierw dokładnie oczyść kawior z naczyń włosowatych i innych odpadów. Następnie obficie posolić kawior i w razie potrzeby posypać przyprawami. Dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni usmażyć drobno posiekaną cebulę w oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.

Dodaj więcej oleju roślinnego (kawior szybko go wchłania) i połóż kawior na cebuli. Podczas pieczenia kawior musi być stale mieszany szpatułką. Gdy masa stanie się ciemnopomarańczowa, wyłącz ogień, przenieś kawior Karaś na talerz i dodaj kawałek masła, sól i pieprz, wymieszaj. Możesz podawać jako przystawkę, jako niezależne danie i jako dodatek.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kawior Karaś - 124   kcal/100g

Podobne przepisy