kawior Karaś pieczony
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
najpierw dokładnie oczyść kawior z naczyń włosowatych i innych odpadów. Następnie obficie posolić kawior i w razie potrzeby posypać przyprawami. Dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni usmażyć drobno posiekaną cebulę w oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.
Dodaj więcej oleju roślinnego (kawior szybko go wchłania) i połóż kawior na cebuli. Podczas pieczenia kawior musi być stale mieszany szpatułką. Gdy masa stanie się ciemnopomarańczowa, wyłącz ogień, przenieś kawior Karaś na talerz i dodaj kawałek masła, sól i pieprz, wymieszaj. Możesz podawać jako przystawkę, jako niezależne danie i jako dodatek.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kawior Karaś - 124 kcal/100g