smażone placki z ziemniakami i grzybami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
100 ml wody wymieszać z cukrem i drożdżami, pozostawić w cieple na 10 minut, dodać 400 ml. wody, mąki, zagnieść ciasto, przykryć i podgrzać na 40 minut
Krok 2:
Ciasto wzrośnie
Krok 3:
Ugotuj ziemniaki
Krok 4:
Zrobić puree, pieczarki usmażyć na oleju, dodać do puree, można dodać zioła
Krok 5:
Rozwałkuj ciasto, ułóż nadzienie
Krok 6:
Smażyć z obu stron na oleju
Krok 7:
Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g