makrurus smażony w płatkach ryżowych
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
macrurus Wyczyść, umyj. Pokrój tuszę na porcje, najlepiej małe. Skrop sokiem z cytryny. Sól, pieprz. Ubij jajko. Najpierw zanurz kawałki makruru w jajku, a następnie w płatkach ryżowych. Połóż rybę na rozgrzanym oleju roślinnym na patelni i usmaż z obu stron (na wystarczająco dużym ogniu), aby płatki nabrały pięknego złotego koloru. Smaż każdą stronę przez około 6-8 minut. Ryba jest gotowa!
smacznego!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Płatki pszenne - 336 kcal/100g
- Macrurus - 60 kcal/100g