nadziewane squash

nadziewane squash to pyszne danie główne. Nadziewane kabaczki to danie sezonowe, dobrze ugotowane z młodych, soczystych owoców. Miąższ squasha jest znacznie gęstszy niż cukinia, chociaż są najbliższymi krewnymi!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 52 % 11 g
węglowodany 14 % 3 g
135 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować nadziewane squash, weź następujące produkty: świeże squash, średniej wielkości-10-12 cm średnicy, nie są jeszcze przerośnięte, ale nie są też dziećmi: najwygodniejszy rozmiar do nadziewania porcji. Dodaj mięso (możesz zrobić mięso mielone na bazie zbóż, warzyw itp.), startego twardego sera, cebuli, soli i czarnego pieprzu, śmietany.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso - w tym przypadku wieprzowina - przepuścić przez maszynę do mięsa z dużym grillem lub pokroić ostrym nożem w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Twardy ser zetrzyj na grubej tarce i dodaj do mięsa, tam też wyślij drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz czarnym pieprzem lub mieszanką papryki z młyna. Dobrze wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Squash dobrze umyj gąbką, osusz ręcznikiem kuchennym. Pokrój każdą Kabaczek w poprzek linii środkowej, aby uzyskać dwa & quot; kwiat & quot; - wyjmij torebkę z nasionami łyżeczką, nasiona w tym wieku nie są jeszcze karmione, miąższ ten można dodać do mięsa mielonego, można go po prostu usunąć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż mięso mielone ze zjeżdżalnią do wgłębień w kabaczkach, dobrze je zagęść. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem i włóż nadziewane squash. Przykryj formę odpowiednią pokrywką lub dokręć folią. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni przez pół godziny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po pół godzinie wyjmij formę z patisosonami, zdejmij folię lub pokrywkę i posmaruj squash z mięsem mielonym obficie kwaśną śmietaną. Wyślij ponownie do piekarnika, teraz bez folii. Piec do uzyskania pożądanego rumianego koloru.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj gotowe nadziewane kabaczki na gorąco, posypane dowolnymi ziołami. To jest pyszne! Smacznego!

nadziewane kabaczki według proponowanego przepisu to doskonałe drugie danie, które jest pysznym soczystym kotletem z dodatkiem warzyw. Mięso mielone zachowuje swój kształt dzięki wiązce utworzonej przez starty ser, który topi się i tworzy jednolitą konsystencję, kwaśna śmietana dodaje soczystości pieczonemu kabaczkowi.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Patisson - 18   kcal/100g

Podobne przepisy