skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować nadziewane squash, weź następujące produkty: świeże squash, średniej wielkości-10-12 cm średnicy, nie są jeszcze przerośnięte, ale nie są też dziećmi: najwygodniejszy rozmiar do nadziewania porcji. Dodaj mięso (możesz zrobić mięso mielone na bazie zbóż, warzyw itp.), startego twardego sera, cebuli, soli i czarnego pieprzu, śmietany.
Krok 2:
Mięso - w tym przypadku wieprzowina - przepuścić przez maszynę do mięsa z dużym grillem lub pokroić ostrym nożem w drobną kostkę.
Krok 3:
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce i dodaj do mięsa, tam też wyślij drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz czarnym pieprzem lub mieszanką papryki z młyna. Dobrze wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie.
Krok 4:
Squash dobrze umyj gąbką, osusz ręcznikiem kuchennym. Pokrój każdą Kabaczek w poprzek linii środkowej, aby uzyskać dwa & quot; kwiat & quot; - wyjmij torebkę z nasionami łyżeczką, nasiona w tym wieku nie są jeszcze karmione, miąższ ten można dodać do mięsa mielonego, można go po prostu usunąć.
Krok 5:
Włóż mięso mielone ze zjeżdżalnią do wgłębień w kabaczkach, dobrze je zagęść. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem i włóż nadziewane squash. Przykryj formę odpowiednią pokrywką lub dokręć folią. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni przez pół godziny.
Krok 6:
Po pół godzinie wyjmij formę z patisosonami, zdejmij folię lub pokrywkę i posmaruj squash z mięsem mielonym obficie kwaśną śmietaną. Wyślij ponownie do piekarnika, teraz bez folii. Piec do uzyskania pożądanego rumianego koloru.
Krok 7:
Podawaj gotowe nadziewane kabaczki na gorąco, posypane dowolnymi ziołami. To jest pyszne! Smacznego!
nadziewane kabaczki według proponowanego przepisu to doskonałe drugie danie, które jest pysznym soczystym kotletem z dodatkiem warzyw. Mięso mielone zachowuje swój kształt dzięki wiązce utworzonej przez starty ser, który topi się i tworzy jednolitą konsystencję, kwaśna śmietana dodaje soczystości pieczonemu kabaczkowi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal/100g