skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Dobrze jest wziąć świeże zbiory. Jeśli cukinia jest młoda, pozostaw skórkę, usuń ją z bardziej dojrzałej i usuń nasiona z rdzeniem.
Krok 2:
Umyj wszystkie warzywa i warzywa. Cukinię pokroić w średnią kostkę, cebulę drobną, korzeń pietruszki i czosnek bardzo drobny. Trę marchewki na koreańskiej tarce, ale jest to możliwe na zwykłej grubej. W tym formacie warzywa są szybko smażone, a krojenie czosnku pozwoli zachować jego soczystość. Drobno posiekaj również warzywa. Lepiej jest ugotować wszystko na raz, a następnie szybko się ugotować.
Krok 3:
Rozgrzej dużą patelnię, wlej 50 ml oleju roślinnego, podgrzej do temperatury roboczej / skwierczy wokół rzuconego kawałka/. Wrzuć cukinię i smaż, aż płyn odparuje, a następnie półprzezroczysty na średnim ogniu, dodaj trochę soli i nie zapomnij wymieszać. Nie przykrywać pokrywką. Smażenie zajmie 15-18 minut, w zależności od pieca. Uważaj, aby się nie poparzyć. Gotową cukinię ostudzić bezpośrednio na patelni.
Krok 4:
Podgrzej również inną patelnię, wlej pozostały olej, podgrzej i wrzuć cebulę. Zmniejszyć ciepło do średnio-małego, smażyć cebulę, aż będzie przezroczysta, dodać korzeń pietruszki, marchewkę, mieszając smażyć, aż marchewka się zestali, dodać koncentrat pomidorowy i ciągle mieszając wlać kilka łyżek wody. Trochę soli i podgrzej masę przez kolejną minutę. Gotowy smażenie nie powinno być grube, pozwól mu ostygnąć do temperatury pokojowej. Gotuje się około 10 minut.
Krok 5:
Następnie połącz zawartość obu patelni, dodaj czosnek, zioła i przepuść wszystko przez maszynkę do mięsa z płytkim grillem. Lub przebij blenderem zanurzeniowym. W razie potrzeby dodaj cukier, ocet, sól i dobrze wymieszaj. Kawior jest gotowy, schłodzony i można go podawać.
Krok 6:
Z tej ilości produktów uzyskuje się 1 puszkę 0,5 litra. i mała salaterka na 3 porcje. Kawior można przekręcić na zimę, ale słoiki należy sterylizować w wodzie 0,5 L. 5-8 minut od początku wrzenia. Jeśli jest dużo puszek, jest to wygodne w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 50 stopni, włóż słoiki z kawiorem, pokrywa jest luźno zamknięta i ustaw 120 stopni. Z zadanej temperatury sterylizujemy 0,5 l. puszki 8-10 minut. Mocno skręć, Odwróć.
Krok 7:
Pozwalamy ostygnąć pod "futrem". Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu lub w lodówce. Gotowy kawior jest apetyczny, smak jest zrównoważony, odpowiednia konsystencja.
kawior z cukinii, ulubiony i popularny rodzaj konserwacji. Każda doświadczona gospodyni ma więcej niż jeden udany przepis.
zgodnie z tym przepisem ugotowałem kawior wiele lat temu, zbierając pierwsze zbiory w domku rodzicielskim, od tego czasu zapomnieliśmy, czym jest kawior z cukinii w sklepie. Kto był traktowany, wszyscy prosili o podzielenie się przepisem i nadal jest kochany.
przygotowanie jest proste i szybkie.
smażenie koncentratu pomidorowego z warzywami daje bogatszy smak i kolor.
przez maszynę do mięsa możesz zmielić tylko cukinię i wymieszać ze składnikiem cebuli.
zieleni nie można dodawać ani zmieniać zgodnie z preferencjami. Czosnek można zastąpić czarnym lub gorzkim ziele angielskie.
to podstawowy przepis i jest podstawą eksperymentów kulinarnych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g