barszcz na zimę z koncentratem pomidorowym
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i obierz warzywa. Gotuj buraki we wrzącej wodzie przez 15 minut. Ostudzić.
2. Zetrzyj buraki i marchewki na grubej tarce.
3. Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na oleju.
4. Połącz warzywa. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą, wymieszać z warzywami.
5. Podziel na porcje do smaku i rozprowadź w torebkach do dalszego zamrażania do zimy.
smacznego zimowego barszczu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g