barszcz na zimę z koncentratem pomidorowym

Przygotuj sos i zjedz prawdziwy barszcz zimą! Opatrunek jest dobry, że w każdej chwili dostałem i szybko ugotowałem Barszcz. Szczególnie w chłodne, leniwe zimowe dni. A poza tym Barszcz wychodzi nie gorzej niż z dressingiem ze świeżych warzyw. Spróbuj!
mariyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 56 % 9 g
76 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Umyj i obierz warzywa. Gotuj buraki we wrzącej wodzie przez 15 minut. Ostudzić.

2. Zetrzyj buraki i marchewki na grubej tarce.

3. Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na oleju.

4. Połącz warzywa. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą, wymieszać z warzywami.

5. Podziel na porcje do smaku i rozprowadź w torebkach do dalszego zamrażania do zimy.

smacznego zimowego barszczu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy