skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty. Jeśli kupisz je w sklepie, tak jak ja, spróbuj wybrać mniejsze papryki, aby weszły do słoika. W pół litra zmieściłem jeden faszerowany owoc, w 900 gramach-2.
Krok 2:
Pokrój cebulę i marchewkę w małą kostkę, posiekaj kapustę.
Krok 3:
Obierz paprykę z nasion i probanchuj we wrzącej wodzie przez 3-4 minuty.
Krok 4:
Na oleju słonecznikowym najpierw usmaż cebulę, a następnie dodaj marchewkę i kapustę. Gotuj do prawie całkowitego ugotowania.
Krok 5:
Lekko ostudź mięso mielone.
Krok 6:
Napełnij paprykę mięsem mielonym, Nie wypełniając mocno i nie sięgając do góry około 1 cm, rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą w stosunku 1: 3, zagotować i włożyć nadziewane papryki do powstałego sosu. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 7:
Umieść gorącą paprykę w sterylnych słoikach
Krok 8:
I napełnij wrzącą polewą.
Krok 9:
Natychmiast zwiń słoiki i wyślij pod futro, aż całkowicie ostygnie.
papryka faszerowana kapustą i marchewką na zimę to świetna przekąska, kompletny bezmięsny lunch lub dodatek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g