papryka nadziewana kapustą i marchewką na zimę

papryka nadziewana kapustą i marchewką na zimę - gotowy obiad. Papryka nadziewana kapustą i marchewką na zimę to złożony, ale bardzo smaczny preparat. Jest to natychmiast gotowy lunch lub kolacja, szczególnie w dni postu. Na świątecznym stole to danie odgrywa rolę doskonałej przystawki lub złożonego pięknego i apetycznego przystawki. Pracochłonność przedmiotu obrabianego jest znacznie przesadzona, ale proces można podzielić na etapy: najpierw przygotuj wszystkie warzywa, a następnego dnia poddaj je obróbce cieplnej i zamykaniu.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 14 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty. Jeśli kupisz je w sklepie, tak jak ja, spróbuj wybrać mniejsze papryki, aby weszły do słoika. W pół litra zmieściłem jeden faszerowany owoc, w 900 gramach-2.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę i marchewkę w małą kostkę, posiekaj kapustę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz paprykę z nasion i probanchuj we wrzącej wodzie przez 3-4 minuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na oleju słonecznikowym najpierw usmaż cebulę, a następnie dodaj marchewkę i kapustę. Gotuj do prawie całkowitego ugotowania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Lekko ostudź mięso mielone.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij paprykę mięsem mielonym, Nie wypełniając mocno i nie sięgając do góry około 1 cm, rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą w stosunku 1: 3, zagotować i włożyć nadziewane papryki do powstałego sosu. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść gorącą paprykę w sterylnych słoikach

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I napełnij wrzącą polewą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Natychmiast zwiń słoiki i wyślij pod futro, aż całkowicie ostygnie.

papryka faszerowana kapustą i marchewką na zimę to świetna przekąska, kompletny bezmięsny lunch lub dodatek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy