kawior warzywny z kabaczkiem, marchewką i pomidorem

wyrosło dużo squasha? Przygotuj taki kawior na zimę i po prostu jedz. Zagraniczny kawior z dyni to smaczne i ekonomiczne danie, zwłaszcza jeśli Kabaczek wyrósł na łóżkach w niezliczonych ilościach. Gotowanie jest bardzo proste!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Obierz i pokrój wszystkie warzywa w mniej więcej równe kostki. Najpierw usuń skórkę z pomidorów.

2. Rozgrzej olej na patelni i gotuj na nim cebulę, marchewkę i czosnek. gdy staną się miękkie, dodaj do nich Kabaczek i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając.

3. Gdy Kabaczek będzie gotowy i pojawi się na nich lekkie smażenie, dodaj pomidory i wodę. Gotuj do miękkości.

4. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Puree za pomocą blendera lub maszynki do mięsa. Gotujemy i układamy w sterylnych słoikach. Zwiń pokrywki, ostudź w kocu pokrywkami w dół.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Patisson - 18   kcal/100g

Podobne przepisy