kawior warzywny z kabaczkiem, marchewką i pomidorem
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz i pokrój wszystkie warzywa w mniej więcej równe kostki. Najpierw usuń skórkę z pomidorów.
2. Rozgrzej olej na patelni i gotuj na nim cebulę, marchewkę i czosnek. gdy staną się miękkie, dodaj do nich Kabaczek i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając.
3. Gdy Kabaczek będzie gotowy i pojawi się na nich lekkie smażenie, dodaj pomidory i wodę. Gotuj do miękkości.
4. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Puree za pomocą blendera lub maszynki do mięsa. Gotujemy i układamy w sterylnych słoikach. Zwiń pokrywki, ostudź w kocu pokrywkami w dół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal/100g