Sałatka z fioletowych szparagów z marchewką

świetna sałatka na odchudzanie. Oglądaj i gotuj w domu. Niskokaloryczna sałatka z fioletowych szparagów szybko pomoże pozbyć się dodatkowych kilogramów.
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 70 % 14 g
węglowodany 20 % 4 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min
fioletowe szparagi dobrze spłucz i obierz. Umytą marchewkę pokrój w kostkę, posiekaj orzechy laskowe.
na patelni rozgrzej olej i gotuj na wolnym ogniu pędy szparagów i marchewki osobno, aż będą ugotowane przez 7 minut. Ostudzić. Pokrój w małe kostki lub kółka.
wymieszaj te składniki z orzechami. Doprawiamy olejem i podajemy. Szybka i apetyczna sałatka jest gotowa. Cieszyć się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Szparagi fioletowe - 20   kcal/100g

Podobne przepisy