Sałatka z fioletowych szparagów z marchewką
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
fioletowe szparagi dobrze spłucz i obierz. Umytą marchewkę pokrój w kostkę, posiekaj orzechy laskowe.
na patelni rozgrzej olej i gotuj na wolnym ogniu pędy szparagów i marchewki osobno, aż będą ugotowane przez 7 minut. Ostudzić. Pokrój w małe kostki lub kółka.
wymieszaj te składniki z orzechami. Doprawiamy olejem i podajemy. Szybka i apetyczna sałatka jest gotowa. Cieszyć się.
na patelni rozgrzej olej i gotuj na wolnym ogniu pędy szparagów i marchewki osobno, aż będą ugotowane przez 7 minut. Ostudzić. Pokrój w małe kostki lub kółka.
wymieszaj te składniki z orzechami. Doprawiamy olejem i podajemy. Szybka i apetyczna sałatka jest gotowa. Cieszyć się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Szparagi fioletowe - 20 kcal/100g