pasztet z wątróbki drobiowej z marchewką

gotuje się szybko, okazuje się pyszne - czego jeszcze potrzebujesz? Proponuję mój przepis na pasztet z wątróbki drobiowej.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 63 % 24 g
węglowodany 8 % 3 g
264 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Podgrzej patelnię i wlej olej roślinny. Rozłóż cebulę i wątróbkę drobiową na różnych patelniach. Dodaj marchewki do cebuli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gdy warzywa są prawie gotowe, dodaj je do smażonej wątroby. Wlać szklankę gorącej wody i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj warzywa, sól, pieprz i gotuj przez kolejne 2 minuty. Wyjmij z pieca i pozostaw do ostygnięcia, aż całkowicie ostygnie. To ważne!!! Jeśli nie schłodzimy wystarczająco ugotowanej wątroby z warzywami, to po zmieleniu pasztet okaże się z ziarnami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś do blendera i dodaj masło. Przebij dobrze, aż będzie gładka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe!

wszystko to możesz zobaczyć na filmie. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy