pasztet z wątróbki drobiowej z marchewką
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podgrzej patelnię i wlej olej roślinny. Rozłóż cebulę i wątróbkę drobiową na różnych patelniach. Dodaj marchewki do cebuli.
Krok 2:
Gdy warzywa są prawie gotowe, dodaj je do smażonej wątroby. Wlać szklankę gorącej wody i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Krok 3:
Dodaj warzywa, sól, pieprz i gotuj przez kolejne 2 minuty. Wyjmij z pieca i pozostaw do ostygnięcia, aż całkowicie ostygnie. To ważne!!! Jeśli nie schłodzimy wystarczająco ugotowanej wątroby z warzywami, to po zmieleniu pasztet okaże się z ziarnami.
Krok 4:
Przenieś do blendera i dodaj masło. Przebij dobrze, aż będzie gładka.
Krok 5:
Gotowe!
wszystko to możesz zobaczyć na filmie. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g