kawior buraczany z imbirem

kawior ma delikatny smak, a imbir dodaje swojej ostrości i smaku. Kawior z buraków to wspaniała zimna przekąska warzywna i prawdziwy magazyn witamin. Imbir dodaje ostrości i niepowtarzalnego smaku, a jego wszechstronność pozwoli Ci służyć jako sałatka lub składnik kanapek.
WalentynkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 56 % 10 g
98 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie składników. Dostępne były tylko mrożone warzywa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę, trzy buraki na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż buraki i cebulę do głębokiej patelni, gotuj na wolnym ogniu w oleju roślinnym przez 10-15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Korzeń imbiru i czosnek trzy na tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I dodaj do buraków. Dopraw kawior buraczany solą i innymi przyprawami. Nie zapomnij o pikantnej mieszance papryki - dzięki temu kawior będzie umiarkowanie ostry i bardzo pachnący.Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20-30 minut, aż będzie gotowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kawior jest gotowy. Smacznego!

kawior z buraków, jeśli chcesz, możesz urozmaicić innymi składnikami. Dodaj lekko solone ogórki, pomidory lub fasolę, a otrzymasz szybką sałatkę witaminową. W przypadku braku wymaganej ilości czasu na przygotowanie złożonych przystawek można podawać kawior z mięsem, rybą lub drobiem. Przekręć go do słoików, a następnie możesz użyć go jako sosu do barszczu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy