kawior buraczany z imbirem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie składników. Dostępne były tylko mrożone warzywa.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę, trzy buraki na grubej tarce.
Krok 3:
Włóż buraki i cebulę do głębokiej patelni, gotuj na wolnym ogniu w oleju roślinnym przez 10-15 minut.
Krok 4:
Korzeń imbiru i czosnek trzy na tarce
Krok 5:
I dodaj do buraków. Dopraw kawior buraczany solą i innymi przyprawami. Nie zapomnij o pikantnej mieszance papryki - dzięki temu kawior będzie umiarkowanie ostry i bardzo pachnący.Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20-30 minut, aż będzie gotowy.
Krok 6:
Kawior jest gotowy. Smacznego!
kawior z buraków, jeśli chcesz, możesz urozmaicić innymi składnikami. Dodaj lekko solone ogórki, pomidory lub fasolę, a otrzymasz szybką sałatkę witaminową. W przypadku braku wymaganej ilości czasu na przygotowanie złożonych przystawek można podawać kawior z mięsem, rybą lub drobiem. Przekręć go do słoików, a następnie możesz użyć go jako sosu do barszczu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g