owsianka perłowa z kiełbaskami i warzywami w powolnej kuchence

obfita i zdrowa owsianka dla miłośników jęczmienia. Spróbować
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 33 % 12 g
węglowodany 50 % 18 g
202 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój marchewki w kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć cebulę i marchewkę na oleju w misce multicookera w trybie smażenia przez 5 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj wodę, jęczmień i sól, włącz tryb gaszenia na 40 minut

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kiełbaski pokroić

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po 20minutach dodaj kiełbaski do owsianki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po 10 minutach dodaj brokuły, Duś

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy