ryba w białym winie z warzywami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Połóż różne owoce morza i krewetki na dnie patelni.
2. Następnie-pokrojone w kostkę warzywa.
3. Ułóż kawałki różnych ryb morskich na wierzchu.
4. Pieprz, sól, wlej wino, olej i wodę (zamiast wody dobry jest tutaj bulion rybny).
5. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny, a dla multicookera ustaw tryb "duszenie".
6. Możesz ozdobić danie gałązką kolendry lub posiekać i posypać gotową patelnię z rybami i owocami morza w winie i podawać z sałatką ze świeżych warzyw.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g