ryba w białym winie z warzywami

ryba w wyśmienitym sosie! Połączenie z owocami morza! Gotuj znakomicie! Główne narodowe danie Portugalii Cataplan - musisz spróbować! Danie przygotowuje się na specjalnej tradycyjnej patelni, która nazywa się jak samo danie. Jeśli nie, możesz użyć kotła lub patelni z powłoką nieprzywierającą, a jeszcze lepiej - ugotować danie w powolnej kuchence.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 39 % 7 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Połóż różne owoce morza i krewetki na dnie patelni.

2. Następnie-pokrojone w kostkę warzywa.

3. Ułóż kawałki różnych ryb morskich na wierzchu.

4. Pieprz, sól, wlej wino, olej i wodę (zamiast wody dobry jest tutaj bulion rybny).

5. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny, a dla multicookera ustaw tryb "duszenie".

6. Możesz ozdobić danie gałązką kolendry lub posiekać i posypać gotową patelnię z rybami i owocami morza w winie i podawać z sałatką ze świeżych warzyw.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy