unikalne kompozycje aromatycznych przypraw nadają rybom i mięsu wyjątkowy lizboński szyk. Pikantne kiełbaski & laquo; chorizo & raquo; przypadną do gustu miłośnikom pikantnych. Przeplatane papryką i czosnkiem – żywe przypomnienie, jak namiętni są ci ludzie, nawet w jedzeniu. Kuchnia kraju jest oryginalna w swojej tożsamości. Warzywa podawane w całości stają się łatwym dodatkiem: zdrowa marchewka, pożywna fasola lub delikatny kalafior. Ciecierzyca, ryż i szpinak są częstymi gośćmi na stole.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
pomidory | 23 | 1.1 | 0.2 | 3.8 |
oliwa z oliwek | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
Dieta South Coast & ndash; przypadek, w którym połączenie prostych składników daje niesamowity efekt. Gotowanie pysznych arcydzieł jest zalecane dla fanów zbilansowanej diety. Rytuał obiadowy kończy się deserem po portugalsku. Różnorodność dmuchanych musów ,ciast & laquo;pasztety & raquo; i makaroniki zadziwia wyobraźnię doświadczonych cukierników. Kulinaria Portugalii & ndash; dobra okazja, aby poczuć z całego serca ducha tej tęskniącej za dawną świetnością Stany.