skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wieczorem moczę jedną szklankę suchej ciecierzycy, rano gotuję ją do całkowitego ugotowania, okazuje się, że około dwóch szklanek. Obieram ziemniaki, marchewkę i dynię , kroję w kostkę .Gotuję wszystko do pełnej gotowości. Następnie za pomocą blendera zmiel wszystkie składniki na puree, sól, dodaj pieprz do smaku i trochę oliwy z oliwek. Możesz również dodać wędzoną kiełbasę do swojego smaku. Jeśli ktoś nie lubi zwykłej zupy puree, nie można zmielić całej ciecierzycy w puree, ale zostawić trochę w całości. Zupę gotuję przez około dziesięć minut, wlewam do talerzy i dekoruję drobno posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Myślę, że dzięki takiemu daniu możesz łatwo zadowolić swoich krewnych,a twoje dzieci nie tylko będą jeść na gorąco, ale także poprosić o dodatki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g