okroshka grzybowa"Leśnik"

ze względu na dodatek grzybów zwykła okroshka staje się bardzo satysfakcjonująca!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 43 % 3 g
50 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
po prostu świetny przepis kulinarny o oryginalnej nazwie okroshka Mushroom " Lesovik "napisałem kiedyś z magazynu dla kobiet, gdzie został wydrukowany pod nagłówkiem"zdrowe odżywianie". To wspaniałe jedzenie kuchni rosyjskiej, które można podawać latem, zimą, wiosną i jesienią – o każdej porze roku. Oczywiście, jeśli uda ci się zebrać wszystkie niezbędne składniki.
dobrze spłucz solone grzyby i pozwól wodzie spłynąć. Jeśli chcesz pozbyć się nadmiaru soli z grzybów, lepiej spłukać je w gorącej wodzie. Teraz kroimy je na piękne kawałki wraz z ogórkami i zieloną cebulą. Ziemniaki i marchewki gotujemy w mundurkach, ostudzimy, obieramy, a także kroimy w kostkę. Następnie gotuj jajka, oddziel białka od żółtek. Wymieszaj żółtka z musztardą i łyżką kwaśnej śmietany. Drobno posiekaj białka. W osobnym naczyniu wkładamy pokrojone warzywa, napełniamy kwasem, dodajemy sól, trochę cukru i mieszankę żółtek ze śmietaną i musztardą. Przed podaniem wlej posiekane warzywa do każdego talerza i włóż łyżkę kwaśnej śmietany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Kwas - 25   kcal/100g

Podobne przepisy