zupa & amp;quot; płacząca ryba kapitana Vidala & amp; quot;
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
zupa "płacząca ryba kapitana Vidala" to szczególna duma Portugalczyków. Zupa nosi imię jednego kapitana, którego załoga, będąc w żegludze, pozostała bez zapasów żywności. Kapitan jednak znalazł wyjście z sytuacji i uratował załogę przed głodem. Wziął ryby złowione z morza i przeznaczone do sprzedaży i ugotował je. Od tego czasu mówi się, że ryby płaczą, gdy dostają się do wrzącej wody.
weź świeżą rybę i gotuj na małym ogniu. Następnie należy go oczyścić ze skóry i kości. Posiekane ziemniaki, cebulę i czosnek gotujemy w powstałym bulionie, dodajemy oliwę z oliwek i czerwoną paprykę. Gotowe warzywa należy zmielić na puree za pomocą blendera. Rozcieńczyć puree bulionem i dodać kawałki gotowanej ryby do zupy i gotować wszystko razem przez kolejne 20 minut. Ulubione danie Portugalczyków jest gotowe. Spróbuj I ty! Szybko, smacznie i zdrowo!
weź świeżą rybę i gotuj na małym ogniu. Następnie należy go oczyścić ze skóry i kości. Posiekane ziemniaki, cebulę i czosnek gotujemy w powstałym bulionie, dodajemy oliwę z oliwek i czerwoną paprykę. Gotowe warzywa należy zmielić na puree za pomocą blendera. Rozcieńczyć puree bulionem i dodać kawałki gotowanej ryby do zupy i gotować wszystko razem przez kolejne 20 minut. Ulubione danie Portugalczyków jest gotowe. Spróbuj I ty! Szybko, smacznie i zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal / 100g