Zupa & quot; płacząca ryba kapitana Vidala"

wyjątkowa duma kuchni portugalskiej!Pyszna zupa rybna!
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 89 % 17 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 5 % 1 g
79 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min
zupa "płacząca ryba kapitana Vidala" to szczególna duma Portugalczyków. Zupa nosi imię jednego kapitana, którego załoga, będąc w żegludze, pozostała bez zapasów żywności. Kapitan jednak znalazł wyjście z sytuacji i uratował załogę przed głodem. Wziął ryby złowione z morza i przeznaczone do sprzedaży i ugotował je. Od tego czasu mówi się, że ryby płaczą, gdy dostają się do wrzącej wody.

weź świeżą rybę i gotuj na małym ogniu. Następnie należy go oczyścić ze skóry i kości. Posiekane ziemniaki, cebulę i czosnek gotujemy w powstałym bulionie, dodajemy oliwę z oliwek i czerwoną paprykę. Gotowe warzywa należy zmielić na puree za pomocą blendera. Rozcieńczyć puree bulionem i dodać kawałki gotowanej ryby do zupy i gotować wszystko razem przez kolejne 20 minut. Ulubione danie Portugalczyków jest gotowe. Spróbuj I ty! Szybko, smacznie i zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal / 100g

Podobne przepisy