Zupa rybna z cukinii

najzdrowsze jedzenie ze słonecznej Grecji! W słonecznej Grecji bardzo lubią jedzenie, w którym jest dużo ryb, warzyw i oczywiście dużo przypraw. Oto jeden z takich przepisów kulinarnych. Ta zupa jest pyszna i pożywna i pełna witamin. Ale pamiętaj, aby ostrzec, że jest to dość pikantne danie, oczywiście zależy to od papryki, którą wybierzesz do zupy.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 63 % 10 g
węglowodany 31 % 5 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

najpierw oczyść rybę, usuń skrzela i wnętrzności. Oddziel filety rybne i odłóż na razie. Umieść głowę, kości i grzbiet na patelni, sól i gotuj przez 20 minut. Gdy bulion jest gotowy, odcedź go, aby nie pozostały w nim pestki. 
cukinię kroimy w półpierścienie, obieramy gorzką paprykę, a także kroimy w małe pierścienie. Zdecydowanie radzę usunąć nasiona z pieprzu. I drobno posiekaj cebulę.
w osobnym rondlu lekko podsmaż cebulę, cukinię i kawałki fileta na oliwie z oliwek. Następnie włóż do niego pieprz i wlej wino, a następnie odparuj.
oparz pomidora wrzącą wodą i delikatnie obierz ze skóry, a następnie pokrój w plastry i dodaj do pozostałych składników na patelni.
następnie wlej bulion i gotuj przez 5 minut.
zupa jest prawie gotowa. Pozostaje tylko pokroić warzywa i dodać je do każdego talerza.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarchun - 40   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Cukinia - 16   kcal/100g

Podobne przepisy