skład / składniki
metoda gotowania
najpierw oczyść rybę, usuń skrzela i wnętrzności. Oddziel filety rybne i odłóż na razie. Umieść głowę, kości i grzbiet na patelni, sól i gotuj przez 20 minut. Gdy bulion jest gotowy, odcedź go, aby nie pozostały w nim pestki.
cukinię kroimy w półpierścienie, obieramy gorzką paprykę, a także kroimy w małe pierścienie. Zdecydowanie radzę usunąć nasiona z pieprzu. I drobno posiekaj cebulę.
w osobnym rondlu lekko podsmaż cebulę, cukinię i kawałki fileta na oliwie z oliwek. Następnie włóż do niego pieprz i wlej wino, a następnie odparuj.
oparz pomidora wrzącą wodą i delikatnie obierz ze skóry, a następnie pokrój w plastry i dodaj do pozostałych składników na patelni.
następnie wlej bulion i gotuj przez 5 minut.
zupa jest prawie gotowa. Pozostaje tylko pokroić warzywa i dodać je do każdego talerza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g