Brazylijska zupa z czarnej fasoli

Brazylijczycy zaspokajają głód po karnawale przez nich! Pyszne i szybkie!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 21 % 8 g
węglowodany 50 % 19 g
210 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min
to bardzo gęsta zupa, gęsty Brazylijski posiłek. Brazylijczycy, podobnie jak prawie wszystkie ludy Ameryki Południowej, lubią się bawić, a zwłaszcza jeść. Ale główną wartością tej zupy jest to, że jest przygotowywana bardzo szybko, a przepis kulinarny nie oznacza żadnych rzadkich produktów.
w garnku na średnim ogniu podgrzej olej roślinny i smaż w nim cebulę na złoty kolor i mięso mielone. Gdy tylko mięso zostanie usmażone, włóż posiekany seler, marchewkę, paprykę i czosnek do rondla. Jak mówią eksperci kulinarni, wszystkie te warzywa można również pokroić w blenderze lub robocie kuchennym. W takim przypadku Blender należy napełnić do połowy zimną wodą i ustawić tryb dużego cięcia. Wymieszaj warzywa z mięsem, zalej bulionem i gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Otwórz fasolę i oddziel jedną szklankę. Tę szklankę fasoli należy przewinąć w blenderze do stanu puree lub stłumić ręcznie. Po ugotowaniu warzyw (jeśli płyn się zagotuje, możesz dodać trochę bulionu) włóż całą fasolę i puree. Doprowadzić do wrzenia, dokładnie mieszając. Przyprawy, sól, pieprz, czosnek w proszku lub cokolwiek innego, co lubisz Dodać do smaku. Jeśli nie znajdziesz czarnej fasoli, zrób ją z czerwonej, chociaż kolor zupy będzie inny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal / 100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy