191 kcal
11 hours
Niezwykły smak, zachęci cię do podróży do gorącej Brazylii. Arkadiusz i
164 kcal
1 hour15 minutes
Brazylijska zapiekanka mięsna wspaniale urozmaica twoje menu! UO-Shu autor
164 kcal
10 minutes
Bardzo popularny Brazylijski koktajl alkoholowy. Eliza Helga autor przepisu
210 kcal
1 hour25 minutes
Brazylijczycy zaspokajają głód po karnawale przez nich! Pyszne i szybkie!
263 kcal
45 minutes
Puszyste bułeczki z chrupiącą skórką serową. Te cudowne bułeczki i jedzenie
302 kcal
35 minutes
Pyszne, chrupiące ciasteczka o smaku kawy! Brazylia nie byłaby sobą, gdyby nie
224 kcal
1 hour
Pyszny smak potrawy będzie śnił przez długi czas! ninaola autor przepisu
213 kcal
35 minutes
Pyszne danie wegetariańskie z egzotycznym sosem latynoamerykańskim! Dla tych,
455 kcal
2 hours
Trudno znaleźć kogoś, kto nie lubi pić herbaty z ciastem czekoladowym!
115 kcal
5 minutes
Świetny przepis na koktajl grejpfrutowy. Pyszne i szybkie!
145 kcal
45 minutes
Delikatne mięso z pikantnymi akcentami tworzy niezrównaną kombinację! Daria
105 kcal
1 hour20 minutes
Udane połączenie produktów gwarantuje doskonały wynik! Przekonaj się!
127 kcal
1 hour10 minutes
Przygotuj oryginalny przepis kulinarny kuchni brazylijskiej! angela autor
165 kcal
1 hour
Danie jest proste, ale o niezwykłym słodkawym smaku! Uwielbiam gotować, coś
295 kcal
3 hours
SOS cytrynowo-koperkowy doskonale podkreśla delikatne mięso kraba! Alisa autor
139 kcal
8 hours30 minutes
Mięso i owoce rodzą piękne bukiety smakowe! Daria autor przepisu
170 kcal
30 minutes
Krokiety z ciasta parzonego z nadzieniem z kurczaka w głębokim tłuszczu.
190 kcal
1 hour20 minutes
Niesamowicie soczyste, smaczne i aromatyczne klopsiki! UO-Shu autor przepisu
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Wykrojniki domowe
- Ryby i owoce morza
- Warzywa
- Orzechy
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Liść laurowy
- Z papryką
- Sól
- Ocet
- Dania z olejem roślinnym
- Masło
- Koncentrat pomidorowy
- Kuchnia brazylijska
- Przekąski zimne
- Przekąski do piwa
- Marynowanie
- Półfabrykaty rybne
- Półfabrykaty warzywne
- Marynowanie na zimę
- Ryba z warzywami
- Z makreli
- Z cebula
- Migdały
- Cukier
kuchnia brazylijska
Najczęstsze pokarmy to fasola, mięso (we wszystkich rodzajach i przejawach), ryby i owoce morza, owoce i kokos (mleko i wióry).
Jedynym domowym i ulubionym przez wszystkich Brazylijczyków bez wyjątku jest feijoada. Podobnie jak barszcz ukraiński, każda gospodyni ma własną pyszną feijoadę. Jego podstawą jest czarna fasola, smażone mięso (wieprzowina, kiełbasa, szynka), przyprawy i mąka z manioku. To danie podawane jest z kapustą, kostkami miąższu pomarańczowego i ryżem. Jego pochodzenie pochodzi od afrykańskich niewolników. Niewolnice otrzymywały co wieczór resztki jedzenia ze stołu właścicieli-smażone masło na dnie Kazanów, kawałki mięsa, skwarki. Zwierzęta karmiono czarną fasolą, trafiały do wspólnego kotła podrzędnej warstwy ludności. Tam też było mleko kokosowe, zioła. Portugalscy tubylcy dodali kiełbasę dla smaku. Tak ewoluował ten przepis.
Popularna jest jagnięcina smażona na kawałkach o różnych rozmiarach na metalowych prętach. Shurasco (jak się nazywa) jest przygotowywane zarówno w porcjach, jak i w całych tuszach.
Obfitość owoców morza i gorąca pogoda prawie przez cały rok nauczyły mieszkańców suszenia i suszenia ryb, krewetek, skorupiaków. W tej formie dodaje się je do zup i zupy. Woda kokosowa jest podstawą wielu pierwszych i drugich dań.
Słodycze są powszechne. Są lekkie w składzie, szybko się gotują i mają prosty wygląd.