kulki mięsne po brazylijsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj cebulę w maszynce do mięsa.
Krok 2:
Wymieszaj mięso mielone z połową cebuli.
Krok 3:
Dodaj bułkę tartą, jajko, imbir i wszystko wymieszaj.
Krok 4:
Do sosu: wymieszaj sok pomidorowy, cukier, pozostałą cebulę, ananasy pokrojone na małe kawałki, wymieszaj.
Krok 5:
Podziel masę na identyczne kulki, włóż do patelni i smaż przez 10 minut pod pokrywką.
Krok 6:
Napełnij kulki sosem przez 15 minut. Do dekoracji puree i ryż. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g