kremowy deser z persymonami, koniakiem i migdałami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz persimmon, pokrój miąższ na małe plasterki i połóż na dnie misek.
2. Posyp persimmon cukrem na wierzchu i polej koniakiem.
3. Ubij schłodzoną śmietanę w mocną pianę, stopniowo dodając miód.
4. Rozłóż kremowo-miodową masę na persimmon.
5. Umieść miski w lodówce na 2 godziny.
6. Płatki migdałów wlać na patelnię i lekko zrumienić na małym ogniu.
7. Deser posyp płatkami migdałów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Persimmon - 53 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g