makrela marynowana w stylu brazylijskim

niezwykły smak, zachęci cię do podróży do gorącej Brazylii.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 16 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 6 % 2 g
191 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 11 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

kroję makrelę w cienkie, długie plasterki i umieszczam na kilka minut w gorącej osolonej wodzie. W innym rondlu gotuję marynatę z oleju roślinnego, uscus, soli, pieprzu, cukru i pasty pomidorowej. Połowę cebuli kroję w piękne półkole.
pozwól marynacie ostygnąć,a następnie włóż do niej kawałki ryby i posyp cebulą. Odstawiam na dziesięć godzin, a następnie dekoruję migdałami oblanymi masłem i krążkami cebuli. Aby to zrobić, pokrój drugą połowę cebuli w pierścienie.
jeśli Na zewnątrz jest mróz i chcesz wdychać aromat tropików, Poczuj palący smak gorącej kuchni brazylijskiej, marynowana makrela w stylu brazylijskim jest odpowiednia na taką okazję. Kulinarny przepis na to jedzenie usłyszałem w telewizji w programie o brazylijskich karnawałach. Ponieważ makrela jest w każdym sklepie, gotuję dość często i nie jest to pierwszy rok. Jak każdy bez wyjątku, wielu bierze ode mnie przepis kulinarny i gotuje się, dodając do marynaty swoje ulubione przyprawy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g

Podobne przepisy