skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kroję makrelę w cienkie, długie plasterki i umieszczam na kilka minut w gorącej osolonej wodzie. W innym rondlu gotuję marynatę z oleju roślinnego, uscus, soli, pieprzu, cukru i pasty pomidorowej. Połowę cebuli kroję w piękne półkole.
pozwól marynacie ostygnąć,a następnie włóż do niej kawałki ryby i posyp cebulą. Odstawiam na dziesięć godzin, a następnie dekoruję migdałami oblanymi masłem i krążkami cebuli. Aby to zrobić, pokrój drugą połowę cebuli w pierścienie.
jeśli Na zewnątrz jest mróz i chcesz wdychać aromat tropików, Poczuj palący smak gorącej kuchni brazylijskiej, marynowana makrela w stylu brazylijskim jest odpowiednia na taką okazję. Kulinarny przepis na to jedzenie usłyszałem w telewizji w programie o brazylijskich karnawałach. Ponieważ makrela jest w każdym sklepie, gotuję dość często i nie jest to pierwszy rok. Jak każdy bez wyjątku, wielu bierze ode mnie przepis kulinarny i gotuje się, dodając do marynaty swoje ulubione przyprawy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g