skład / składniki
metoda gotowania
przedstawiam przepis kulinarny na sałatkę delikatesową. Udekoruj swój stół niezwykłym i bardzo smacznym daniem. Sałatka z językiem, grzybami i papryką z pewnością nie jest posiłkiem na co dzień, ale czasami możesz sobie pozwolić na coś pysznego.
przejdźmy więc do procesu gotowania. Jeśli język jest surowy, opłucz go i zagotuj. Najlepiej gotować w ten sposób: najpierw zagotuj, a następnie spuść wodę, wlej nową, ponownie zagotuj, a następnie gotuj do miękkości. Język gotuje się przez około półtorej godziny, w zależności od jego wielkości i warunków.
gdy język jest ugotowany, ostudź go i pokrój na małe kawałki.
umyj i pokrój pomidory na kawałki. Aby przygotować tę sałatkę, zaleca się usunięcie nasion i środka pomidorów.
obierz i pokrój cebulę w plasterki, a następnie umieść ją na chwilę w occie, aby była lekko marynowana.
obierz i posiekaj również paprykę.
teraz wymieszaj wszystkie składniki w salaterce, Dodaj również marynowane pieczarki, pieprz, sól i polej sałatkę oliwą z oliwek. Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią naszą sałatkę.
do użycia w tej sałatce polecam wziąć oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Jest smaczniejszy i zdrowszy.
Cóż, to wszystko, sałatka z językiem jest gotowa, smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Język wieprzowy - 165 kcal/100g