marynowane kurki w occie winnym

domowe marynowane kurki-pyszne! Niedawno nauczyłem się kulinarnego przepisu na marynowane kurki. Ten posiłek to wspaniała przekąska, którą można podawać w połączeniu z ziołami i pokrojonym w kostkę serem feta.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 78 % 7 g
32 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

więc teraz gotowanie. Kurki należy oczyścić, a następnie umyć. Następnie na chwilę zanurzymy je w wrzącej wodzie, którą należy posolić, a następnie wrzucić do durszlaka. Ząbki czosnku należy pokroić na pół. Pokrój cebulę na cztery części. Pokrój strąk pieprzu na pół, usuwając nasiona. Następnie cienko pokrój seler. Ocet należy wymieszać z wodą (250 ml), pokruszyć drobno posiekane warzywa z przyprawami. Gdy się zagotuje, gotuj przez czterdzieści pięć minut. Kurki układa się w wysterylizowanym słoiku i wlewa marynatą. Następnie szczelnie zamknij słoik, który odwracamy na pokrywkę, czekamy, aż ostygnie. Gotowane marynowane kurki należy przechowywać w chłodnym miejscu. Gotowe kurki należy wrzucić do durszlaka, doprawiając oliwą z oliwek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy