marynowane kurki w occie winnym
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
więc teraz gotowanie. Kurki należy oczyścić, a następnie umyć. Następnie na chwilę zanurzymy je w wrzącej wodzie, którą należy posolić, a następnie wrzucić do durszlaka. Ząbki czosnku należy pokroić na pół. Pokrój cebulę na cztery części. Pokrój strąk pieprzu na pół, usuwając nasiona. Następnie cienko pokrój seler. Ocet należy wymieszać z wodą (250 ml), pokruszyć drobno posiekane warzywa z przyprawami. Gdy się zagotuje, gotuj przez czterdzieści pięć minut. Kurki układa się w wysterylizowanym słoiku i wlewa marynatą. Następnie szczelnie zamknij słoik, który odwracamy na pokrywkę, czekamy, aż ostygnie. Gotowane marynowane kurki należy przechowywać w chłodnym miejscu. Gotowe kurki należy wrzucić do durszlaka, doprawiając oliwą z oliwek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kurki - 13 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g