marynowana papryka"Południowa"

różnorodność kolorów i smaku da tylko przyjemne chwile!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 74 % 14 g
węglowodany 21 % 4 g
143 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
ten kulinarny przepis na marynowaną paprykę jest często podawany na stole jako dodatek do różnych rodzajów mięsa, smażonego na rożnie, smażonego na talerzu, pieczonego w piecu, ogólnie do wszystkich dań mięsnych kuchni węgierskiej, które są przygotowywane bez przypraw z kwaśnej śmietany lub papryki. Ale jednocześnie marynowana papryka "Southern" jest również doskonałą przekąską i nie jest trudna do przygotowania. Konieczne jest wybranie strąków pieprzu, najlepiej tego samego rozmiaru, usunięcie ziaren i łodyg, spłukanie, wysuszenie i włożenie do litrowych słoików, umieszczenie między nimi kilku krążków chrzanu. W dwóch litrach wody rozcieńczyć 9% octu, posolić, dodać olej roślinny, cukier granulowany, groszek czarnego pieprzu i zagotować. Paprykę należy przymocować do słoika za pomocą 2 pałeczek na krzyż, aby strąki się nie unosiły i zalać schłodzoną marynatą. Słoiki należy szczelnie zamknąć pokrywką. Następnie musisz usunąć słoiki w zimne miejsce. To wszystko, jedzenie jest gotowe! Jedz marynowaną paprykę dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy