marynowana papryka "Południowa"
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ten kulinarny przepis na marynowaną paprykę jest często podawany na stole jako dodatek do różnych rodzajów mięsa, smażonego na rożnie, smażonego na talerzu, pieczonego w piecu, ogólnie do wszystkich dań mięsnych kuchni węgierskiej, które są przygotowywane bez przypraw z kwaśnej śmietany lub papryki. Ale jednocześnie marynowana papryka "Southern" jest również doskonałą przekąską i nie jest trudna do przygotowania. Konieczne jest wybranie strąków pieprzu, najlepiej tego samego rozmiaru, usunięcie ziaren i łodyg, spłukanie, wysuszenie i włożenie do litrowych słoików, umieszczenie między nimi kilku krążków chrzanu. W dwóch litrach wody rozcieńczyć 9% octu, posolić, dodać olej roślinny, cukier granulowany, groszek czarnego pieprzu i zagotować. Paprykę należy przymocować do słoika za pomocą 2 pałeczek na krzyż, aby strąki się nie unosiły i zalać schłodzoną marynatą. Słoiki należy szczelnie zamknąć pokrywką. Następnie musisz usunąć słoiki w zimne miejsce. To wszystko, jedzenie jest gotowe! Jedz marynowaną paprykę dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g