marynowana Sałatka z czerwonej cebuli
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
polecam ten przepis kulinarny każdemu, kto chce przygotować jedzenie na przyszłość. Sałatka z marynowanej czerwonej cebuli to posiłek, który będzie pięknie przechowywany w lodówce przez kilka dni. Ponadto jest zdrowy i pożywny.
najpierw musisz obrać paprykę, pokroić ją na połówki lub ćwiartki i lekko usmażyć.
teraz obierz marynowaną cebulę, ale nie odcinaj ogonów. Pokrój każdą cebulę na 6-8 części. Weź mały rondel i wymieszaj w nim cebulę, ocet, cukier, 3 łyżki. l oliwa z oliwek trochę soli i pieprzu do smaku. Następnie dodaj wodę, podpal patelnię i gotuj marynatę przez 5-6 minut, mieszając. Zdejmij z ognia i ostudź.
w tym czasie przygotujemy sos. Weź blender i włóż do miski 3 łyżki. l olej, kapary (wcześniej umyte w zimnej wodzie), papryczki chili, sól. Przetwarzamy blenderem, aż uzyskasz jednorodną mieszaninę.
następnie złap całą cebulę z marynaty i pozwól marynacie dokładnie spłynąć z cebul. Wymieszaj cebulę z sosem i smażoną papryką. Teraz możesz ułożyć nasze danie na pięknym talerzu i podawać. Ale jeśli planujesz podać to danie później, możesz je przechowywać w lodówce, dzięki czemu nie straci smaku.
najpierw musisz obrać paprykę, pokroić ją na połówki lub ćwiartki i lekko usmażyć.
teraz obierz marynowaną cebulę, ale nie odcinaj ogonów. Pokrój każdą cebulę na 6-8 części. Weź mały rondel i wymieszaj w nim cebulę, ocet, cukier, 3 łyżki. l oliwa z oliwek trochę soli i pieprzu do smaku. Następnie dodaj wodę, podpal patelnię i gotuj marynatę przez 5-6 minut, mieszając. Zdejmij z ognia i ostudź.
w tym czasie przygotujemy sos. Weź blender i włóż do miski 3 łyżki. l olej, kapary (wcześniej umyte w zimnej wodzie), papryczki chili, sól. Przetwarzamy blenderem, aż uzyskasz jednorodną mieszaninę.
następnie złap całą cebulę z marynaty i pozwól marynacie dokładnie spłynąć z cebul. Wymieszaj cebulę z sosem i smażoną papryką. Teraz możesz ułożyć nasze danie na pięknym talerzu i podawać. Ale jeśli planujesz podać to danie później, możesz je przechowywać w lodówce, dzięki czemu nie straci smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g