Sałatka z marynowanej czerwonej cebuli

bardzo zdrowa sałatka pozostawi po sobie tylko pozytywne emocje!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 55 % 11 g
122 kcal
IG: 55 / 0 / 45

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min
polecam ten przepis kulinarny każdemu, kto chce przygotować jedzenie na przyszłość. Sałatka z marynowanej czerwonej cebuli to posiłek, który będzie pięknie przechowywany w lodówce przez kilka dni. Ponadto jest zdrowy i pożywny.
najpierw musisz obrać paprykę, pokroić ją na połówki lub ćwiartki i lekko usmażyć.
teraz obierz marynowaną cebulę, ale nie odcinaj ogonów. Pokrój każdą cebulę na 6-8 części. Weź mały rondel i wymieszaj w nim cebulę, ocet, cukier, 3 łyżki. l oliwa z oliwek trochę soli i pieprzu do smaku. Następnie dodaj wodę, podpal patelnię i gotuj marynatę przez 5-6 minut, mieszając. Zdejmij z ognia i ostudź.
w tym czasie przygotujemy sos. Weź blender i włóż do miski 3 łyżki. l olej, kapary (wcześniej umyte w zimnej wodzie), papryczki chili, sól. Przetwarzamy blenderem, aż uzyskasz jednorodną mieszaninę.
następnie złap całą cebulę z marynaty i pozwól marynacie dokładnie spłynąć z cebul. Wymieszaj cebulę z sosem i smażoną papryką. Teraz możesz ułożyć nasze danie na pięknym talerzu i podawać. Ale jeśli planujesz podać to danie później, możesz je przechowywać w lodówce, dzięki czemu nie straci smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy