śledzie z octem i cebulą marynowane

lekki smak ryby w połączeniu z najdelikatniejszym kremowym sosem. Oczywiście solone ryby można dziś kupić w każdym sklepie. Ale proponuję spróbować zrobić to sam, to wcale nie jest trudne. Gwarantuję, że ten przepis będzie jednym z pierwszych w Twojej książce kucharskiej. Poznaj śledzie z marynowaną cebulą.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 5 g
tłuszcze 71 % 17 g
węglowodany 8 % 2 g
175 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

więc zdejmij skórkę z ryby i usuń kości, zaczynając od grzbietu. Trzepaczką ubij wszystkie składniki marynaty, aż będzie gładka. Napełnij filety rybne marynatą i wstaw do lodówki na 10-12 godzin.
przygotuj sos. Aby to zrobić, wymieszaj majonez, musztardę, cukier, ocet sól i pieprz. Dobrze wymieszaj. Powoli łyżeczką, ciągle mieszając, wlej olej roślinny. Dodaj śmietanę i posiekany koperek, wszystko dokładnie wymieszaj.Wstaw do lodówki na jeden dzień.
nawiasem mówiąc, sos musztardowy można zastąpić czosnkiem, w tym celu zamiast musztardy dodaj 3 ząbki czosnku do sosu..
śledzie podaję na stole z gotowanymi ziemniakami lub chlebem posmarowanym masłem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy