skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przede wszystkim musisz obrać cebulę, pokroić ją w plasterki. Do marynaty: wszystkie składniki należy wymieszać. Woda, ocet, miód, sól. Zagotuj marynatę, Dodaj do niej cebulę i przyprawy. Gotuj cebulę, aż będzie"przezroczysta". Następnie włóż zawartość do słoika i umieść w zimnym miejscu, aby marynować przez co najmniej 13-15 godzin. Do smaku można również dodać przyprawy-rozmaryn lub koperek. Jeśli włożysz kilka plasterków surowych ( lub gotowanych) buraków do marynaty, cebula będzie miała niezwykle piękny kolor. A jeśli cebula nie gotuje się bardzo długo, gdy się zagotuje, wyjmij z pieca, ostudź, a następnie włóż do lodówki, cebula okaże się bardzo chrupiąca. Możesz dodać olej roślinny do marynaty. Oto pyszna, zdrowa marynowana cebula do grilla i nie tylko gotowa do użycia!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g