marynowana cebula z miodem do szaszłyków i mięsa

Czy wiesz, że ten cebula jest bogata w witaminę C? Spróbuj i przekonaj się! Taka marynowana cebula do grilla jest bardzo dobra! Nauczyłem się tego kulinarnego przepisu na marynowaną cebulę do grilla w occie od mojego przyjaciela, takie jedzenie przypadło mi do gustu. I przygotowywałem taki przepis na zimę. To zimna przekąska na zimę, idealna do różnych potraw. Przygotowanie marynowanej cebuli jest bardzo proste.
NaritaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 11 g
47 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

przede wszystkim musisz obrać cebulę, pokroić ją w plasterki. Do marynaty: wszystkie składniki należy wymieszać. Woda, ocet, miód, sól. Zagotuj marynatę, Dodaj do niej cebulę i przyprawy. Gotuj cebulę, aż będzie"przezroczysta". Następnie włóż zawartość do słoika i umieść w zimnym miejscu, aby marynować przez co najmniej 13-15 godzin. Do smaku można również dodać przyprawy-rozmaryn lub koperek. Jeśli włożysz kilka plasterków surowych ( lub gotowanych) buraków do marynaty, cebula będzie miała niezwykle piękny kolor. A jeśli cebula nie gotuje się bardzo długo, gdy się zagotuje, wyjmij z pieca, ostudź, a następnie włóż do lodówki, cebula okaże się bardzo chrupiąca. Możesz dodać olej roślinny do marynaty. Oto pyszna, zdrowa marynowana cebula do grilla i nie tylko gotowa do użycia! 
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy