fantazyjna sałatka z marynowanymi winogronami i zieloną cebulą
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Ing. marynata
Krok 2:

Czosnek, cebula, koperek
Krok 3:

Winogrona, przyprawy,
Krok 4:

Sól, piasek, ocet
Krok 5:

Zalać wrzącą wodą,
Krok 6:

Zamknij, Odwróć.
Krok 7:

Ingred.sałatka
Krok 8:

Cebula,
Krok 9:

Umyć,
Krok 10:

Drenaż,
Krok 11:

Pokrój.
Krok 12:

Marynowany.winogron
Krok 13:

Krosno,
Krok 14:

Dodaj do cebuli
Krok 15:

Woda, ocet, olej
Krok 16:

Wstrząsnąć
Krok 17:

Wlać do miski
Krok 18:

czasami przepisy kulinarne opowiadane przez kucharzy w radiu zachwycają nieoczekiwanymi kombinacjami potraw. Niezwykła sałatka z marynowanymi winogronami i zieloną cebulą nie jest wyjątkiem. Słysząc go, natychmiast spróbowałem go ugotować. Dobrze, że marynowane winogrona były pod ręką, a pozostałe składniki są niezwykle proste i zawsze można je znaleźć w najbliższych delikatesach. Umytą i wysuszoną zieloną cebulę pokruszyłem dość grubo, dodałem marynowane winogrona i ostrożnie wymieszałem, uważając, aby nie zmiażdżyć kruchych winogron. Następnie przygotowałem w blenderze sos z mieszanki wody, oleju roślinnego i octu, którym doprawiłem sałatkę, posoliłem i pieprzem jedzenie, a do stołu podałem ozdobioną natką pietruszki. Sól-pieprz lepiej według własnego gustu, Lubię ostrzej, ale z umiarem, oczywiście, niektórzy lubią delikatniejszy i nieco świeży smak potraw. Jak wiadomo, nie dyskutuje się o gustach. Jedzenie nie zawiera składników zwierzęcych, więc wegetarianie i wierzący mogą go dobrze skosztować podczas postu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g

