Koshinya. Brazylijskie krokiety z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
farsz:
oddziel mięso od kości.
pokrój cebulę i usmaż na patelni.
po złoceniu cebuli dodaj czosnek, kurczaka, sól, pieprz.
zróbmy test.
dodaj olej, bulion, mleko do rondla. Doprowadzić do wrzenia. Solić.
dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Parzymy ciasto przez 2-3 minuty, aż ciasto pozostanie w tyle za ścianami patelni. Niech trochę ostygnie.
tworzymy koshinya.
formujemy ciasta z małych kawałków ciasta, nakładamy nadzienie na środek i mocujemy krawędzie, tworząc kształt kropli.
potrząśnij jajkami.
puste miejsca zanurzamy w jajach, następnie w krakersach i ponownie w jajach. Smażyć w głębokim tłuszczu do miękkości.
Koshinya gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g