skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 3:
Umyj, osusz i drobno posiekaj warzywa.
Krok 4:
Połącz mięso mielone z tartym serem i ziołami.
Krok 5:
Sól, pieprz i dobrze ugniataj.
Krok 6:
Uformuj kotlety z mięsa mielonego i zrób wgłębienie na środku każdego jajka przepiórczego.
Krok 7:
Na patelni rozgrzać olej roślinny, ułożyć kotlety z boku wgłębienia i smażyć na złoty kolor. Następnie odwróć i smaż przez około 4 minuty.
Krok 8:
Umieść kotlety w naczyniu do pieczenia, wlej jajko przepiórcze do każdego wgłębienia i sól. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180°C na 20-25 minut.
jeśli chcesz, możesz dodać smażoną i drobno posiekaną cebulę do mielonego mięsa, ale w naszej rodzinie cebula nie jest spożywana, więc nie dodałam.
możesz również obejść się bez wstępnego pieczenia i natychmiast piec kotlety w piekarniku, najpierw przez około 25 minut bez dodawania jajek, a następnie przez kolejne 20 - z jajkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g