kotlety mięsne w piekarniku z jajkami przepiórczymi

Masz dość zwykłych kotletów? Przygotuj te, Zaskocz rodzinę. Ten wspaniały przepis kilka lat temu znalazłem na jednej stronie. Od tego czasu okresowo gotuję te kotlety. I za każdym razem uzyskuje się nowy smak.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 17 g
tłuszcze 55 % 22 g
węglowodany 3 % 1 g
264 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj, osusz i drobno posiekaj warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połącz mięso mielone z tartym serem i ziołami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól, pieprz i dobrze ugniataj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Uformuj kotlety z mięsa mielonego i zrób wgłębienie na środku każdego jajka przepiórczego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni rozgrzać olej roślinny, ułożyć kotlety z boku wgłębienia i smażyć na złoty kolor. Następnie odwróć i smaż przez około 4 minuty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść kotlety w naczyniu do pieczenia, wlej jajko przepiórcze do każdego wgłębienia i sól. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180°C na 20-25 minut.

jeśli chcesz, możesz dodać smażoną i drobno posiekaną cebulę do mielonego mięsa, ale w naszej rodzinie cebula nie jest spożywana, więc nie dodałam.
możesz również obejść się bez wstępnego pieczenia i natychmiast piec kotlety w piekarniku, najpierw przez około 25 minut bez dodawania jajek, a następnie przez kolejne 20 - z jajkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy