skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj marchewki, obierz, a następnie zetrzyj je specjalną koreańską tarką do warzyw.
2. Do przygotowanej marchewki wsypujemy sól i cukier, wlewamy ocet jabłkowy, doprawiamy czerwoną ostrą papryką, a także wzbogacamy nasionami kolendry i czarnym pieprzem (kolendrę i ziarna pieprzu wstępnie zmielimy w moździerzu).
3. Dobrze wymieszaj, aby rozprowadzić równomiernie dodane składniki.
4. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, smaż na oleju słonecznikowym, aż pojawi się lekki rumieniec.
5. Rozbieramy filet z kurczaka na włókna i dodajemy do sałatki wraz ze smażoną cebulą.
6. Obierz czosnek, zetrzyj na drobnej tarce, dodaj do sałatki.
jeszcze raz wymieszaj i wyślij do lodówki na trzy godziny, od czasu do czasu spójrz na sałatkę i wymieszaj.
podawaj pyszną sałatkę na stole i poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g