Pizza na cieście z wieprzowiną, pomidorami i papryką

Szybkie ciasto do pizzy na majonezie i jajkach bez drożdży. W przeciwieństwie do ciasta drożdżowego ciasto na pizzę przygotowuje się bardzo szybko, wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką. Ciasto układa się cienką warstwą na patelni łyżką i piecze do miękkości bez nadzienia, tworząc podstawę do pizzy.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 7 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 42 % 15 g
210 kcal
IG: 13 / 13 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto na pizzę przygotujemy z mąki, jajek, majonezu, z dodatkiem oleju roślinnego, proszku do pieczenia i soli. Do nadzienia weź pomidor, paprykę, sos pomidorowy, Balik wieprzowy, koperek i bazylię, twardy ser. Przygotujemy wymaganą liczbę produktów zgodnie z listą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wbij jajka do pojemnika, dodaj do nich olej roślinny i majonez.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj masę jajeczną łyżką lub widelcem, aż będzie gładka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wlej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i solą do masy jajecznej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagniataj gęste ciasto, aż mąka się rozpuści, aby nie było grudek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż powstałe grube ciasto na pizzę w natłuszczonej formie cienką warstwą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyrównaj powierzchnię ciasta łyżką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż formę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podczas pieczenia ciasta na pizzę przygotuj składniki nadzienia: pokrój pomidory w plastry, paprykę w cienkie paski, mięso w małe kostki, zetrzyj ser na grubej tarce, drobno posiekaj warzywa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po 20 minutach wracamy do piekarnika i wyjmujemy z niego formę z podstawą do pizzy. Ciasto zostało już upieczone, ponieważ zostało przygotowane cienką warstwą, a teraz Można na nim rozłożyć nadzienie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posmaruj gorącą powierzchnię podstawy pizzy sosem pomidorowym.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż kostki balyka na warstwie sosu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Następnie ułóż paski papryki na mięsie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przykryj wszystko plasterkami pomidorów.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pomidory posyp posiekanymi ziołami.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Posyp pizzę warstwą startego sera.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Włóż formę z nadziewaną pizzą do piekarnika i kontynuuj pieczenie w 180 stopniach przez kolejne 20 minut.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotową pizzę na bazie ciasta wyjmujemy z piekarnika.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Ostrożnie za pomocą łopatki oddziel pizzę od formy i przenieś na płaskie naczynie.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Pizza na cieście jest gotowa, podajemy ją na gorąco i kroimy na porcje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy