skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto na pizzę przygotujemy z mąki, jajek, majonezu, z dodatkiem oleju roślinnego, proszku do pieczenia i soli. Do nadzienia weź pomidor, paprykę, sos pomidorowy, Balik wieprzowy, koperek i bazylię, twardy ser. Przygotujemy wymaganą liczbę produktów zgodnie z listą.
Krok 2:
Wbij jajka do pojemnika, dodaj do nich olej roślinny i majonez.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj masę jajeczną łyżką lub widelcem, aż będzie gładka.
Krok 4:
Następnie wlej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i solą do masy jajecznej.
Krok 5:
Zagniataj gęste ciasto, aż mąka się rozpuści, aby nie było grudek.
Krok 6:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym.
Krok 7:
Rozłóż powstałe grube ciasto na pizzę w natłuszczonej formie cienką warstwą.
Krok 8:
Wyrównaj powierzchnię ciasta łyżką.
Krok 9:
Włóż formę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Krok 10:
Podczas pieczenia ciasta na pizzę przygotuj składniki nadzienia: pokrój pomidory w plastry, paprykę w cienkie paski, mięso w małe kostki, zetrzyj ser na grubej tarce, drobno posiekaj warzywa.
Krok 11:
Po 20 minutach wracamy do piekarnika i wyjmujemy z niego formę z podstawą do pizzy. Ciasto zostało już upieczone, ponieważ zostało przygotowane cienką warstwą, a teraz Można na nim rozłożyć nadzienie.
Krok 12:
Posmaruj gorącą powierzchnię podstawy pizzy sosem pomidorowym.
Krok 13:
Rozłóż kostki balyka na warstwie sosu.
Krok 14:
Następnie ułóż paski papryki na mięsie.
Krok 15:
Przykryj wszystko plasterkami pomidorów.
Krok 16:
Pomidory posyp posiekanymi ziołami.
Krok 17:
Posyp pizzę warstwą startego sera.
Krok 18:
Włóż formę z nadziewaną pizzą do piekarnika i kontynuuj pieczenie w 180 stopniach przez kolejne 20 minut.
Krok 19:
Gotową pizzę na bazie ciasta wyjmujemy z piekarnika.
Krok 20:
Ostrożnie za pomocą łopatki oddziel pizzę od formy i przenieś na płaskie naczynie.
Krok 21:
Pizza na cieście jest gotowa, podajemy ją na gorąco i kroimy na porcje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g