Karasi w śmietanie w powolnej kuchence

zorganizuj wieczór rybny-przygotuj pyszne danie! Pomimo tego, że karasie nie są wykwintną rybą królewską, można je ugotować tak smacznie, że nie można ich porównać nawet z najdroższymi owocami morza! Weź przynajmniej karasie w śmietanie, pieczone w powolnej kuchence-doskonałe, smaczne, apetyczne i bardzo proste! Spróbuj, Polecam wszystkim.
AntypAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 21 % 6 g
173 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Oczyść rybę z łusek, wypatrosz, usuń głowę, odetnij płetwy. Umyj tusze i wykonaj nacięcia poprzeczne.

2. Wszystkie karasie włożyć do miski, posolić i wzbogacić suchymi przyprawami do dań rybnych, wstrząsnąć, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.

3. Wlej olej słonecznikowy do miski multicookera, zastąp karasia mąką i włóż do miski.

4. Wybierz tryb "smażenie" i zrumień rybę z jednej strony, a następnie odwróć.

5. Obierz cebulę, pokrój w paski, połóż na karasiach.

6. Zmień tryb na "pieczenie", połącz śmietanę z posiekanym koperkiem i przykryj rybą. Ustaw czas - 30 minut, gotuj pod zamkniętą pokrywką, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy.

co za apetyczna ryba! A jaki zapach!

usiądź Szybko przy stole i spróbuj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Karaś gotowany - 102   kcal/100g
  • Karaś świeży - 87   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g

Podobne przepisy