Karasi w śmietanie w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść rybę z łusek, wypatrosz, usuń głowę, odetnij płetwy. Umyj tusze i wykonaj nacięcia poprzeczne.
2. Wszystkie karasie włożyć do miski, posolić i wzbogacić suchymi przyprawami do dań rybnych, wstrząsnąć, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.
3. Wlej olej słonecznikowy do miski multicookera, zastąp karasia mąką i włóż do miski.
4. Wybierz tryb "smażenie" i zrumień rybę z jednej strony, a następnie odwróć.
5. Obierz cebulę, pokrój w paski, połóż na karasiach.
6. Zmień tryb na "pieczenie", połącz śmietanę z posiekanym koperkiem i przykryj rybą. Ustaw czas - 30 minut, gotuj pod zamkniętą pokrywką, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy.
co za apetyczna ryba! A jaki zapach!
usiądź Szybko przy stole i spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Karaś gotowany - 102 kcal/100g
- Karaś świeży - 87 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g