skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować kutab z serem, Weź na liście wymaganą ilość mąki, wody, oleju roślinnego, soli oraz do nadziewania twardego sera i suszonych ziół.
Krok 2:
Najpierw zagnieść świeże ciasto: połączyć 2 szklanki mąki ze szklanką wody, dodać olej roślinny, szczyptę soli i wymieszać.
Krok 3:
Następnie zagniatamy ciasto rękami, stopniowo dodając pozostałą mąkę.
Krok 4:
Uformuj kulkę z ciasta, pozostaw na dziesięć minut i przygotuj nadzienie.
Krok 5:
Do nadzienia zetrzyj twardy ser na grubej tarce.
Krok 6:
Ciasto kroimy na kawałki o tej samej wielkości, w tym przepisie jest ich 16.
Krok 7:
Posyp blat mąką, aby ciasto nie przywierało podczas wałkowania.
Krok 8:
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta cienko na blacie wałkiem do ciasta.
Krok 9:
Połóż starty ser na połowie rozwałkowanej tortilli, posyp suszonymi ziołami (opcjonalnie).
Krok 10:
Zginamy ciasto na środku, przykrywając nadzienie wolną stroną.
Krok 11:
Jeśli krawędzie ciasta są nierówne, odetnij nadmiar ciasta, naciśnij krawędzie palcami.
Krok 12:
Następnie mocujemy krawędzie kutaba, dociskając je widelcem, jak pokazano na zdjęciu.
Krok 13:
Widelcem przebijamy kutab w kilku miejscach, aby podczas smażenia wydostało się powietrze.
Krok 14:
Uformowane produkty kładziemy na gorącej, suchej patelni bez tłuszczu i pieczemy na małym ogniu przez 2-3 minuty z jednej strony, aby lekko się zrumieniły.
Krok 15:
Tymczasem w ten sam sposób tworzymy następujące kutaby.
Krok 16:
Odwróć każdy kutab na drugą stronę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2-3 minuty na małym ogniu.
Krok 17:
Usuń gotowe kutaby z patelni i złóż je na płaskim naczyniu, smarując je masłem. Podawaj gorące kutaby na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g