leniwe pierogi w powolnej kuchence

bardzo ciekawe danie! Warto spróbować! Leniwe pierogi-jak to jest? Do niedawna też nie znałam tego sekretu. Teraz dla mnie takie danie nie jest tajemnicą-wypróbowałem ten przepis, jak mówią, zarówno wzdłuż, jak i w poprzek))) radzę, okazuje się pyszne! A dzieci są szczególnie zachwycone takim daniem.
KlayKsaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 32 % 12 g
węglowodany 45 % 17 g
215 kcal
IG: 12 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

przygotuj ciasto:

- do miski rozbijamy jajko, wsypujemy sól, wlewamy wodę, mieszamy;

- przesiej mąkę, zagniataj ciasto (ciasto powinno być gęste);

- przykryj miskę folią spożywczą i odstaw.

Zróbmy nadzienie:

- moje mięso, obieramy cebulę;

- przepuszczamy mięso z cebulą przez maszynę do mięsa;

- dodaj sól i pieprz, wymieszaj.

tworzymy produkt:

- rozwałkuj ciasto na cienką prostokątną warstwę, rozłóż nadzienie równą warstwą i zwiń ciasto w ciasną rolkę;

- pokrój rolkę na kawałki ostrym nożem (szerokość kawałka wynosi około 3-4 cm).

podsmażamy warzywa:

- marchewki obieramy, trzy na tarce;

- cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę;

- rozłóż marchewki i cebulę w misce multicookera i smaż na oleju roślinnym przez 5 minut, korzystając z trybu "smażenia".

ostatni etap:

- połóż leniwe pierogi na opiekaniu w jednej warstwie, zalej wodą tak, aby lekko przykryła pierogi;

- wybierz program "Multipowar", ustaw temperaturę na 120 stopni i gotuj przez pół godziny. Jeśli nie ma "Multipowaru", możesz gotować w trybie" duszenia "lub" pieczenia " przez 20-30 minut. Głównym warunkiem jest to, że pierogi powinny być duszone, a nie smażone.

pozostaje położyć leniwe pierogi na porcjowanych talerzach, ozdobić gałązkami pietruszki i można podać apetyczne danie na stole.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal / 100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy