skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj ciasto:
- do miski rozbijamy jajko, wsypujemy sól, wlewamy wodę, mieszamy;
- przesiej mąkę, zagniataj ciasto (ciasto powinno być gęste);
- przykryj miskę folią spożywczą i odstaw.
Zróbmy nadzienie:
- moje mięso, obieramy cebulę;
- przepuszczamy mięso z cebulą przez maszynę do mięsa;
- dodaj sól i pieprz, wymieszaj.
tworzymy produkt:
- rozwałkuj ciasto na cienką prostokątną warstwę, rozłóż nadzienie równą warstwą i zwiń ciasto w ciasną rolkę;
- pokrój rolkę na kawałki ostrym nożem (szerokość kawałka wynosi około 3-4 cm).
podsmażamy warzywa:
- marchewki obieramy, trzy na tarce;
- cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę;
- rozłóż marchewki i cebulę w misce multicookera i smaż na oleju roślinnym przez 5 minut, korzystając z trybu "smażenia".
ostatni etap:
- połóż leniwe pierogi na opiekaniu w jednej warstwie, zalej wodą tak, aby lekko przykryła pierogi;
- wybierz program "Multipowar", ustaw temperaturę na 120 stopni i gotuj przez pół godziny. Jeśli nie ma "Multipowaru", możesz gotować w trybie" duszenia "lub" pieczenia " przez 20-30 minut. Głównym warunkiem jest to, że pierogi powinny być duszone, a nie smażone.
pozostaje położyć leniwe pierogi na porcjowanych talerzach, ozdobić gałązkami pietruszki i można podać apetyczne danie na stole.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal / 100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g

