koktajl morski w sosie śmietanowym
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz marchewki, grubo zetrzyj. Obierz również cebulę, pokrój w średniej wielkości kostkę.
2. Pokrój grzyby (nie rozmrażaj) na talerze.
3. Wlej olej roślinny na patelnię, Wyślij do ognia. Na dobrze rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, marchewkę i grzyby, następnie dodać masło i mąkę, wymieszać.
4. Wlej śmietanę na patelnię, sól, pieprz, wymieszaj.
5. Po dwóch minutach włóż koktajl morski do sosu, gotuj przez około 5-6 minut.
to wszystko, eleganckie danie jest gotowe do podania!
koktajl morski w kremowym sosie doskonale komponuje się z gotowanym ryżem lub makaronem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Koktajl morski - 95 kcal/100g