filet z kurczaka z cukinią i papryką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki. Dobrze umyj warzywa.
Krok 2:
Filet z kurczaka opłucz i osusz. Pokroić w kostkę.
Krok 3:
Cukinię pokroić w kostkę.
Krok 4:
Obierz nasiona i łodygi papryki i pokrój w kostkę.
Krok 5:
Podsmaż filety na patelni na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Krok 6:
Dodaj warzywa na patelnię, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 minuty.
Krok 7:
Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wymieszać. Dusić na małym ogniu, aż warzywa się ugotują, około 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g