skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój filety na małe kawałki (na jeden kęs)
2. cebulę obrać pokroić w półpierścienie
3. Obierz marchewki w plasterki. Cukinię umyć, pokroić w krążki. Paprykę umyć, obrać z nasion, pokroić w paski
(siekam wszystkie warzywa w robocie kuchennym, dysza "rozdrabniająca"
4. Na patelnię Wok ( gotowałem w zwykłym , okazało się nie gorzej) wlej olej roślinny, podgrzej na największym ogniu , dodaj mięso , smaż , ciągle mieszając przez 5 minut , sól do smaku.
5. Dodaj mrożone warzywa, mieszając, smaż przez 7 minut, do warzyw dodaj marchewkę, paprykę, cebulę , cukinię, mieszając smaż przez kolejne 5 minut. Warzywa powinny być chrupiące.
6. Dodaj sól, czarny pieprz, czerwony, ocet, sos sojowy . Na samym końcu dodaj kiełkującą mung, wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Kiełkująca Masza - 30 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g