skład / składniki
metoda gotowania
ryby należy wcześniej rozmrozić w temperaturze pokojowej - w ten sposób steki nie stracą swojego kształtu. Tak więc sam proces gotowania sum w cieście:
1. Opłucz rybę pod bieżącą wodą, a następnie osusz papierowymi serwetkami.
2. Posyp solą i pieprzem po obu stronach, odstaw na 20 minut.
3. Rozbij jajko do miski, wstrząśnij trzepaczką, dodaj mąkę i skrobię. Wlej mleko, mieszaj trzepaczką, aż będzie gładka, aby nie było grudek.
4. Dodaj sól i oregano do ciasta, wymieszaj.
5. Stek rybny panieruj w mące, a następnie zanurz w cieście z obu stron, a następnie wróć do mąki i ponownie do ciasta.
6. Smażyć na rozgrzanym oleju słonecznikowym z obu stron, a następnie ułożyć na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar oleju.
7. Podawaj rybę na stole, dekorując posiekaną zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sum - 126 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g