kurczak z grilla w piwie
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie żywności.
Krok 2:
Pokrój cebulę na pół pierścienia.
Krok 3:
Pocieraj lub zetrzyj czosnek.
Krok 4:
Opłucz kurczaka pod zimną wodą i pokrój jak na zdjęciu.
Krok 5:
Gotowanie marynaty. Wymieszaj piwo, sól, cebulę, czosnek i przyprawy.
Krok 6:
Włóż kurczaka do marynaty.
Krok 7:
Uciskamy na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej.Następnie włóż do lodówki.
odstawiamy na 4 godziny(lepszy dzień).
następnie kładziemy na grillu i smażymy na węglach, ciągle obracając.
około 35-45 min.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g