piersi z kurczaka z kapustą, marchewką i cebulą w powolnej kuchence

danie z młodej kapusty jest po prostu eleganckie! Możesz użyć zarówno świeżej kapusty, jak i kiszonej. Jeśli kapusta jest kiszona, jest sortowana, duże kawałki są drobno posiekane. Jeśli jest silnie kwaśny, możesz go umyć w wodzie. Ale wraz z wodą z kapusty odejdzie duża ilość witaminy C. Dlatego lepiej jest wziąć kapustę o optymalnej kwasowości, aby nie musiała być moczona i myta.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 64 % 7 g
39 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1.Posiekaj kapustę cienkimi wiórkami.
2.Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
3.Posiekaj cebulę nożem.
4.Pokrój piersi z kurczaka na małe kawałki.
5. Wlej olej słonecznikowy do miski multicookera i smaż w trybie "smażenia" przez 10 minut.cebula, marchew i czosnek.
6.Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i ponownie smaż w trybie "smażenia" przez 5-7 minut.
7.Dodaj kurczaka, kapustę, liść laurowy, cukier, sól, mielony pieprz, wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy