piersi z kurczaka z kapustą, marchewką i cebulą w powolnej kuchence
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1.Posiekaj kapustę cienkimi wiórkami.
2.Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
3.Posiekaj cebulę nożem.
4.Pokrój piersi z kurczaka na małe kawałki.
5. Wlej olej słonecznikowy do miski multicookera i smaż w trybie "smażenia" przez 10 minut.cebula, marchew i czosnek.
6.Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i ponownie smaż w trybie "smażenia" przez 5-7 minut.
7.Dodaj kurczaka, kapustę, liść laurowy, cukier, sól, mielony pieprz, wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g