skład / składniki
metoda gotowania
rozmrażamy rybę, usuwamy płetwy, myjemy pod bieżącą wodą, oddzielamy mięso od kości, aby uzyskać czysty filet.
obierz cebulę, pokrój na 3-4 części, zmiel na kleik za pomocą blendera (robię to, aby nie czuć kawałków cebuli w gotowych kotletach).
mięso mielone jest wysyłane do cebuli i ponownie mielone razem w blenderze, aż będzie całkowicie jednorodne.
wlej tutaj mleko, rozbij jajko, wlej semolinę, a także sól i pieprz. Ponownie wymieszaj masę za pomocą blendera.
niech mięso mielone ostygnie w lodówce przez około godzinę. W tym czasie semolina puchnie, mięso mielone stanie się grubsze.
rozgrzej olej słonecznikowy na patelni i rozłóż masę rybną łyżką (nie możesz sobie z tym poradzić rękami), starając się, aby kotlety były okrągłe. Smażyć z obu stron, aż pojawi się złoty kolor.
gotowe placki rybne podajemy na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g