paluszki krabowe w cieście czosnkowym

Oryginalna i pyszna przekąska na świąteczny stół! Niedawno na jedną ucztę gotowałem paluszki krabowe w cieście - wszystkim się bardzo podobało, pytali o przepis. Jestem pewien, że ty też będziesz zainteresowany. Spróbuj, gotowanie zajmie pół godziny. Świetne danie na spotkania z przyjaciółmi ;)
JuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 39 % 15 g
węglowodany 39 % 15 g
202 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Przygotuj ciasto:

- W misce rozbij jajko, wlej mleko, dodaj sól, sodę i pieprz;

- w kawałkach wsyp mąkę, za każdym razem mieszając masę trzepaczką, aby nie było grudek;

ciasto powinno być gęste, więc jeśli jajko było duże, mogło okazać się płynne. W takim przypadku należy dodać więcej mąki.

2. Przygotuj nadzienie:

- w osobnym pojemniku zetrzyj ser;

- koperek opłucz i posiekaj nożem;

- wymieszaj koperek i ser, dodaj majonez;

- czosnek obrać i wycisnąć przez prasę, dodać do mieszanki serowej;

- włóż sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Rozwiń paluszki krabowe (powinny być schłodzone, a nie zamrożone), skrop wewnętrzną powierzchnię sokiem z cytryny, ułóż nadzienie cienką warstwą, zwiń z powrotem w rolkę. Zrób to w ten sposób ze wszystkimi paluszkami krabowymi, a następnie pokrój je w poprzek na 2 kawałki.

4. Zanurz każdy kawałek w cieście i smaż na oleju roślinnym z obu stron, aż będzie złoty. Następnie ułóż gotowe w naczyniu pokrytym ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

podawaj danie z ulubionymi sosami.

Poczęstuj się, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy