Sałatka z kurczakiem Pola Elizejskie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Filety natrzeć przyprawami i solą;
2. Smażyć na patelni na oleju do miękkości;
3. Ogórki pokroić w kostkę;
4. Posiekaj zieleninę;
5. Schłodzone filety pokroić;
6. Ogórki, zioła, groszek, filety przełożyć do miski;
7. Dressing: olej, musztarda, ocet, sól, przyprawy wymieszać;
8. Dopraw sałatkę, wymieszaj.
smacznego i letniego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ocet winogronowy - 14 kcal/100g