nuggetsy z piersi kurczaka

mięso w panierce serowo-krakersowej! Pyszne, polizasz palce! . Bryłki to danie znane wszystkim, które zyskało powszechną sympatię. I nie bez powodu. Istnieją różne metody gotowania, a także opcje panierowania. Smażę bryłki i pieczę - zawsze okazuje się bardzo smaczne. Można je również przygotować na przyszłość, wysyłając część do zamrażarki(jest to bardzo pomocne w przypadku, gdy goście" wpadli & quot; nieoczekiwanie).
innaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 35 % 14 g
węglowodany 28 % 11 g
232 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Filet z kurczaka, wstępnie umyty i wysuszony, przykryj folią spożywczą (aby nie uszkodzić włókien), ubij do grubości 1 cm.
2. Sól i pieprz filety po obu stronach, a następnie pokroić w kostkę o grubości około 1-1, 5 cm.
3. Wlej kefir do głębokiej miski, włóż do niego kawałki kurczaka i pozostaw na godzinę, aby mięso było marynowane.
4. W międzyczasie zmiel krakersy na drobne okruchy(moja mama nadal robi to wałkiem do ciasta, a ja siekam blenderem).
5. Zetrzyj ser, wymieszaj z przygotowanym okruchem, dodaj zioła śródziemnomorskie (możesz użyć innych przypraw), paprykę, pieprz i sól (jeśli krakersy nie były słone), wymieszaj.
6. Kawałki fileta, którym udało się marynować w kefirze, obtoczyć ze wszystkich stron w panierce i smażyć w oleju roślinnym na patelni przez 2-3 minuty z każdej strony.

pyszne bryłki są gotowe - i kuszą swoim apetycznym wyglądem!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g

Podobne przepisy