skład / składniki
metoda gotowania
1. Opłucz zielenie, osusz ręcznikiem papierowym lub po prostu pozwól mu leżeć na desce i trochę wyschnąć.
2. Twaróg włożyć do głębokiej miski, rozgnieść widelcem, dodając szczyptę soli i pieprzu.
3. Połącz twaróg z ziołami, wymieszaj.
4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę i dodaj do nadzienia.
5. Teraz nadszedł czas, aby zagnieść ciasto. Przesiej mąkę do głębokiej miski, dodaj sól, wlej wodę i olej roślinny. Zagnieść gładkie, posłuszne ciasto, które nie przykleja się do dłoni. Pozwól mu leżeć pod ręcznikiem przez 20-30 minut.
5. Pokrój ciasto na identyczne kawałki, zwiń każdy kawałek w cienką warstwę. Połóż nadzienie z jednej strony, przykryj drugą stroną i ściśnij krawędzie.
6. Podsmaż kutaby z obu stron na patelni bez dodatku oleju. Nie wszystko można smażyć, ale część. Pozostałe kutaby ułożyć na pergaminie w rzędzie, przykryć pergaminem, następnie ułożyć w drugim rzędzie, owinąć folią spożywczą i wysłać do zamrażarki. Następnie, jeśli to konieczne, w każdej chwili możesz przygotować wspaniały obiad.
podawaj kutaby na stole, jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g