kutaby z twarogiem i ziołami

świetna alternatywa dla zwykłych ciast, spróbuj! Klasyczne kutaby w języku azerbejdżańskim przygotowywane są z mięsem. Trochę uwolniłem swoją wyobraźnię i postanowiłem zmienić nadzienie. Okazało się, że jest to doskonałe danie o niepowtarzalnym smaku-ciasta wyleciały ze stołu w ciągu kilku minut. Radzę spróbować, myślę, że ci się spodoba.
aleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 14 % 7 g
węglowodany 69 % 35 g
239 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Opłucz zielenie, osusz ręcznikiem papierowym lub po prostu pozwól mu leżeć na desce i trochę wyschnąć.
2. Twaróg włożyć do głębokiej miski, rozgnieść widelcem, dodając szczyptę soli i pieprzu.
3. Połącz twaróg z ziołami, wymieszaj.
4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę i dodaj do nadzienia.
5. Teraz nadszedł czas, aby zagnieść ciasto. Przesiej mąkę do głębokiej miski, dodaj sól, wlej wodę i olej roślinny. Zagnieść gładkie, posłuszne ciasto, które nie przykleja się do dłoni. Pozwól mu leżeć pod ręcznikiem przez 20-30 minut.
5. Pokrój ciasto na identyczne kawałki, zwiń każdy kawałek w cienką warstwę. Połóż nadzienie z jednej strony, przykryj drugą stroną i ściśnij krawędzie.
6. Podsmaż kutaby z obu stron na patelni bez dodatku oleju. Nie wszystko można smażyć, ale część. Pozostałe kutaby ułożyć na pergaminie w rzędzie, przykryć pergaminem, następnie ułożyć w drugim rzędzie, owinąć folią spożywczą i wysłać do zamrażarki. Następnie, jeśli to konieczne, w każdej chwili możesz przygotować wspaniały obiad.

podawaj kutaby na stole, jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy