skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oddziel białko od żółtka
Krok 2:
Ubij z cukrem białko na mocne szczyty(odwrócone- & GT; nie spada- & GT; good!)
Krok 3:
Dodaj żółtko do twarogu
Krok 4:
Przebij twaróg blenderem, jeśli jest ziarnisty lub kruchy (najlepiej zawsze brać go w brykiecie)
Krok 5:
Dodaj trochę przesianej mąki i wymieszaj wszystko. nie zapomnij o cukrze!
Krok 6:
Na koniec dodaj ubite białko i wszystko delikatnie wymieszaj
Krok 7:
Uformuj podkładki. możesz toczyć mąkę lub możesz bez niej. Bez odkostniania nie będzie apetycznej Skórki
Krok 8:
Podgrzej patelnię do piekielnego płomienia (możesz z olejem, możesz bez), połóż serniki na patelni i zmniejsz płomień do minimum
Krok 9:
Przykrywam pokrywką i smażę około 5 min.
Krok 10:
Gdy tylko serniki zaczną jeździć bez przyklejania się do patelni, możesz obrócić i ponownie pod pokrywą
Krok 11:
Voila!
smaczne i zdrowe bez szkody dla figury)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g