koreańska marchewka dla leniwej gospodyni

przepis na leniwą gospodynię domową, szybki i łatwy! Wiele osób uwielbia marchewki po koreańsku, a zwłaszcza gdy goście są na wyciągnięcie ręki lub po prostu chcesz szybko zrobić pyszny dodatek, ten przepis jest dla ciebie! Marchewka smakuje jak w restauracji!
AzizaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 74 % 20 g
węglowodany 22 % 6 g
206 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niezbędne składniki - Koreański SOS marchewkowy, cebula, czosnek, olej roślinny i już posiekana marchewka. Niestety, nie kupiłem jeszcze specjalnej tarki do koreańskich marchewek, więc wcierałem ją w zwykłą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę, najlepiej tak małą, jak to możliwe. Osobiście nie lubię, gdy duże kawałki cebuli leżą w takich potrawach, moim zdaniem nie wygląda to bardzo estetycznie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wysyłamy smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas gdy nasza cebula jest pasażowana, wyciśnij czosnek do marchewki za pomocą wyciskacza do czosnku. Chociaż czosnek jest obecny w koreańskim sosie, uwielbiam ostrzejsze marchewki, więc lepiej określić ilość czosnku według własnego gustu: chcesz być szybszy-większy czosnek, niezbyt ostry-mniejszy. Możesz po raz pierwszy obejść się bez niego, aby określić, jak najbardziej Ci się spodoba.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj gotową cebulę do marchewki wraz z olejem, w którym była smażona. Teraz dobrze i delikatnie ugniatamy torebkę z dressingiem, aby dressing stał się bardziej jednorodny. Otwórz i wlej wszystko bez pozostałości do naszego naczynia. Pozostaje tylko dobrze to wszystko wymieszać, robię to rękami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Opis opatrunku wskazuje, że marchewki można spożywać już godzinę po ugotowaniu, ale uwielbiam, gdy są zaparzone i nabierają soczystego smaku i aromatu, więc dokręcam naczynie folią i wysyłam na noc do lodówki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rano wyjmujemy pyszne i cieszymy się, uwielbiam tę marchewkę i bez dania głównego. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy