skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne składniki - Koreański SOS marchewkowy, cebula, czosnek, olej roślinny i już posiekana marchewka. Niestety, nie kupiłem jeszcze specjalnej tarki do koreańskich marchewek, więc wcierałem ją w zwykłą.
Krok 2:
Pokrój cebulę, najlepiej tak małą, jak to możliwe. Osobiście nie lubię, gdy duże kawałki cebuli leżą w takich potrawach, moim zdaniem nie wygląda to bardzo estetycznie.
Krok 3:
Wysyłamy smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.
Krok 4:
Podczas gdy nasza cebula jest pasażowana, wyciśnij czosnek do marchewki za pomocą wyciskacza do czosnku. Chociaż czosnek jest obecny w koreańskim sosie, uwielbiam ostrzejsze marchewki, więc lepiej określić ilość czosnku według własnego gustu: chcesz być szybszy-większy czosnek, niezbyt ostry-mniejszy. Możesz po raz pierwszy obejść się bez niego, aby określić, jak najbardziej Ci się spodoba.
Krok 5:
Dodaj gotową cebulę do marchewki wraz z olejem, w którym była smażona. Teraz dobrze i delikatnie ugniatamy torebkę z dressingiem, aby dressing stał się bardziej jednorodny. Otwórz i wlej wszystko bez pozostałości do naszego naczynia. Pozostaje tylko dobrze to wszystko wymieszać, robię to rękami.
Krok 6:
Opis opatrunku wskazuje, że marchewki można spożywać już godzinę po ugotowaniu, ale uwielbiam, gdy są zaparzone i nabierają soczystego smaku i aromatu, więc dokręcam naczynie folią i wysyłam na noc do lodówki.
Krok 7:
Rano wyjmujemy pyszne i cieszymy się, uwielbiam tę marchewkę i bez dania głównego. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g